Апетитне і соковите блюдо для вашого столу – яловичина, запечена цілісним шматком з картоплею. Яскраве частування як не можна краще підійде для святкового столу і приємно здивує гостей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 2 кг
  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля сушена – 1 ст. л.
  • Часник сушений – 1 ст. л.
  • Розмарин сушений – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 120 мл

Процес приготування:

Готувати шматок яловичини з картоплею запечений у фользі в духовці просто! Шматок яловичини ретельно промиваємо під холодною водою, потім видаляємо вологу паперовими рушниками.

В окремій мисці з’єднуємо сіль, сухі спеції. Розмішуємо інгредієнти.

Чистимо картоплю і промиваємо його. Нарізати не потрібно.

В миску зі спеціями вливаємо олію. Перемішуємо до однорідності.

Обмазуємо пряною сумішшю шматок яловичини і кладемо його на деко з фольгою. По боках розкладаємо картоплю.

Закриваємо заготівлю другим шаром фольги і відправляємо її в розігріту до 140 градусів духовку на 4 години. За 10 хвилин до готування знімаємо верхній шар фольги і даємо страви підрум’янитися. М’ясо можна перевернути.

Ароматне блюдо з яловичини і картоплі готово. Подавайте частування до столу!

Новости