Апетитне і соковите блюдо для вашого столу – яловичина, запечена цілісним шматком з картоплею. Яскраве частування як не можна краще підійде для святкового столу і приємно здивує гостей.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 2 кг
- Картопля – 1 кг
- Цибуля сушена – 1 ст. л.
- Часник сушений – 1 ст. л.
- Розмарин сушений – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 120 мл
Процес приготування:
Готувати шматок яловичини з картоплею запечений у фользі в духовці просто! Шматок яловичини ретельно промиваємо під холодною водою, потім видаляємо вологу паперовими рушниками.
В окремій мисці з’єднуємо сіль, сухі спеції. Розмішуємо інгредієнти.
Чистимо картоплю і промиваємо його. Нарізати не потрібно.
В миску зі спеціями вливаємо олію. Перемішуємо до однорідності.
Обмазуємо пряною сумішшю шматок яловичини і кладемо його на деко з фольгою. По боках розкладаємо картоплю.
Закриваємо заготівлю другим шаром фольги і відправляємо її в розігріту до 140 градусів духовку на 4 години. За 10 хвилин до готування знімаємо верхній шар фольги і даємо страви підрум’янитися. М’ясо можна перевернути.
Ароматне блюдо з яловичини і картоплі готово. Подавайте частування до столу!
Новости