Багато рецепти вимагають великої кількості часу, сил і продуктів, які не завжди можна знайти в звичайному магазині. Рецепт шоколадно-бананового кексу в мультиварці ідеально вам підійде, якщо ви хочете оперативно приготувати що-небудь до чаю.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Банан – 2 шт.
- Сметана – 240 гр.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Волоський горіх – 70 гр.
- Какао-порошок – 50 гр.
- Сода харчова – 2 ч. л.
Процес приготування:
Як приготувати шоколадно-банановий кекс в мультиварці? У глибоку миску, додаємо 200 грам пшеничного борошна, 50 грам какао-порошку і 2 чайні ложки харчової соди. Гарненько розмішуємо отриману суміш.
З допомогою блендера подрібнюємо банан зі сметаною до отримання однорідності. Якщо у вас немає блендера іди інших кухонних приладів, розімніть виделкою банани в пюре. Потім необхідно добре перемішати отриману масу зі сметаною.
Необхідно розтопити 130 грам вершкового масла в мікрохвильовці, щоб воно стало м’яким.
В окремій мисці ми з’єднуємо масло і 180 грам цукру. Отриману суміш потрібно перемішувати протягом декількох хвилин.
В суміш масла і цукру починаємо акуратно додавати по одному 4 курячих яйця, поступово розмішуючи. В результаті у нас виходить основа для нашого кексу. За своєю консистенцією вона повинна бути рідка.
В основу кексу просіваємо половину суміші з борошна і какао-порошку. Перемішуємо все як можна ретельніше до отримання однорідності.
Додаємо до отриманої суміші масу зі сметани і банана. Акуратно змішуємо її з тестом кексу. Засипаємо частину суміші з борошна і какао-порошку. Ретельно перемішуємо масу до однорідності.
У практично готове тісто додаємо волоські горіхи. Їх необхідно заздалегідь обсмажити на сухій сковороді. Це додасть їм більш виражений смак. Останній раз перемішуємо суміш. Тісто для майбутнього десерту готово.
Перед випіканням ми повинні використовувати рослинне масло, змастивши їм чашу мультиварки. Тільки після цього виливаємо тісто для кексу. Випікаємо наш ароматний кекс в режимі «Випічка» на протязі однієї години. Важливо враховувати факт, що ваш час приготування може відрізнятися. Це залежить від потужності вашої мультиварки.
Після випікання кекс дістаємо з чаші не відразу. Залишаємо його на 10 хвилин і даємо охолонути. Потім виймаємо кекс з чаші мультиварки, перекладаємо його на тарілку і даємо повністю охолонути. Кекс виходить дуже ніжним, з насиченим смаком шоколаду і нотками банана. Поспішайте його приготувати!
Кекси без родзинок Кекси в мультиварці Кекси з бананом Кекси на сметані Кекси на сметані в мультиварці Пісні кекси Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси без вершкового масла