Капкейки червоний оксамит – це красивий і дуже смачний десерт, який подають у багатьох кафе і ресторанах. Відмінною особливістю його є насичено червоний колір ніжного пористого бісквіта, який ідеально поєднується з вершковим кремом на основі вершкового сиру. Сьогодні ми вирішили приготувати такий десерт в домашніх умови і додати невелику родзинку – вишневу начинку. Вийшло дуже смачно і красиво!


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Кефір – 125 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1/2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Харчовий барвник – 0.5 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Вишня (без кісточки) – 12 – 15 шт.
  • Для крему: –
  • Сир вершковий – 300 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати капкейки червоний оксамит з вишнею просто! У глибокій мисці змішати просіяне борошно, соду і сіль, ванілін і какао-порошок. Перемішуємо інгредієнти за допомогою ложки або віночка.

В окрему миску розбиваємо яйце, додаємо цукор і за допомогою міксера збиваємо до легкої піни. Потім, не перестаючи збивати, тонкою цівкою вводимо рослинне масло. Перемішуємо до однорідної консистенції.

Кефір змішуємо з барвником і додаємо в масляно-яєчну масу. Перемішуємо на зниженій швидкості міксера.

Рідку масу вводимо в сухі компоненти і на зниженій швидкості міксера замішуємо однорідне гладке тісто без грудочок. Якщо вам здасться, що тісто має ненасичений колір – можна додати ще трохи барвника, так як в процесі випічки тісто стане трохи світліше.

У формочки для випічки викладаємо паперові вкладиші і наповнюємо їх тістом на 2/3, так як в процесі випічки капкейки добре піднімуться. Ставимо капкейки випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою, вони повинні виходити з капкейків сухими. Головне не пересушити вироби, щоб усередині вони залишалися трохи вологими.

Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охолонуть, після чого дістаємо їх з форми, щоб вони охололи до кімнатної температури.

В цей час займемося приготуванням крему. Розм’якшене вершкове (ми вийняли його з холодильника за 4 години до початку приготування) викладаємо в миску і збиваємо до пишної білої консистенції. Потім додаємо цукрову пудру і вершковий сир, ванілін. За допомогою міксера збиваємо крем 2-3 хвилини до пишноти. Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою.

охололих від капкейків за допомогою плунжера або ножа робимо невеликі поглиблення, укладаємо в кожен капкейк очищену від кісточок вишню і прикрашаємо вершковим кремом. Готові капкейки подаємо на стіл. Приємного чаювання!

Вишневі кекси Кекси без молока Кекси без родзинок Кекси з какао Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси на кефірі Шоколадні мафіни на кефірі