Смак шоколаду в стриманому сирному кексі миттєво підкуповує всіх ласунів і гарантує цікаве поєднання. Цей рецепт ідеально підійде для тих, хто вважає звичайний сирний кекс занадто нудним і хоче додати в нього цікаві нотки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Какао-порошок – 5 ст. л.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 200 гр.
- Молоко коров’яче – 50 мл
- Сода харчова (гашена) – 0,5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Для начинки: –
- Сир – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ванільний цукор – 20 гр.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати шоколадно-сирний кекс в мультиварці? Подтапливаем вершкове масло, яке краще всього заздалегідь дістати з холодильника. Якщо ви забули зробити це, то процес можна прискорити за допомогою мікрохвильовки, розтопивши в ній масло.
Після того, як масло розтане, додаємо какао-порошок і вливаємо молоко. Перемішуємо, доводимо до однорідної консистенції.
В окремій мисці збиваємо яйця з цукром.
Додаємо до першої масі, де у нас заготовлено масло, какао і молоко, борошно і пів-ложки соди. Ретельно замішуємо тісто, щоб у ньому не було грудок.
Готуємо начинку. Розмішуємо сир з борошном, цукром і ваніліном. Це краще зробити виделкою, а не віночком.
У цю масу додаємо яйця і перемішуємо до тих пір, поки суміш не буде мати однорідний колір і текстуру.
Змащуємо форму маслом і виливаємо в неї тісто. Можна зробити це в три етапи. Спочатку половину тіста, потім начинку, а зверху знову тісто. Тоді вийде цікаве візуальне виконання з прошарком.
Виставляємо мультиварці на режимі «Випічка». Кекс буде готовий через годину. Після того, як він трохи охолоне, можна подавати до столу.
Бісквітні кекси Ванільні кекси Кекси в мультиварці Кекси в мультиварці Поларіс Сирні кекси Шоколадні кекси