Пропоную приготувати ароматний шоколадний чізкейк. Сир чудово поєднується з шоколадом. Десерт домашнього приготування обов’язково оцінять як діти, так і дорослі.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Шоколад – 180 гр.
- Цукрова пудра – 130 гр.
- Кави зелений – 100 мл
- Печиво пісочне – 300 гр.
- Сир – 600 гр.
- Вершки 33% – 500 мл
- Желатин харчовий – 30 гр.
- Какао-порошок – для прикраси
Процес приготування:
Готувати шоколадний чізкейк просто! Розтопіть вершкове масло в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Пісочне печиво подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.
У невеликій мисці перемішайте подрібнене печиво з розтопленим маслом.
На дно рознімної форми, в якій будете збирати чізкейк, рівномірно розподіліть отриману масу. Приберіть в холодильник для застигання на 30 хвилин.
Заваріть невелику чашку кави і остудіть.
Желатин висипте в невелику піалу і залийте розсолом кави, залиште на 10 хвилин для набухання.
В глибоку ємність викладіть сир і пробийте заглибним блендером.
В іншу ємність вилийте охолоджені вершки і з допомогою міксера збийте, додайте цукрову пудру і ще раз добре збийте.
Шоколад розтопіть на водяній бані і додайте в сирну масу. Набряклий желатин розпустіть на водяній бані. Трохи остудіть. Додайте в сирно-шоколадну масу і ретельно перемішайте.
Обережно введіть збиті вершки в отриману раніше масу і перемішайте.
Дістаньте форму з холодильника і залийте отриманою масою. Оберніть харчовою плівкою. Помістіть в холодильник на 2-3 години.
Після застигання чізкейк акуратно вийміть з форми. Присипте зверху какао-порошком і подавайте порційно на стіл.
Приємного апетиту!
Чізкейк без випічки з печивом Чізкейк з желатином Чізкейк з желатином без випічки Чізкейк класичний Чізкейк сирний без випічки з желатином Чізкейки Шоколадний чізкейк Шоколадний чізкейк без випічки