Пропонуємо рецепт шоколадного крему для прошарку тортів. Він готується на основі заварний маси з яєць і молока, завдяки чому текстура виходить дуже гладкою і «шовкової». Шоколад для крему рекомендуємо використовувати темний, з відсотковим вмістом какао-масла близько 80%. В цьому випадку крем має достатню товщину і щільність, і прошарок тримає задану висоту між коржами.
Інгредієнти: на 9 порц.
- Молоко коров’яче – 500 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 50 гр.
- Цукор-пісок – 80 гр.
- Шоколад – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Для приготування шоколадного крему для прошарку торта використовуємо сотейник або каструлю з товстим дном. Розбиваємо в неї яйця, додаємо цукровий пісок і сіль. Віночком збовтуємо компоненти до однорідності. Далі додаємо борошно, ще раз перемішуємо – грудочок залишатися не повинно. В останню чергу вливаємо молоко і змішуємо всі разом в однорідну масу.
Ставимо каструлю на плиту і нагріваємо вміст при постійному помішуванні. Суміш довести до кипіння, потім знизити температуру плити до мінімуму і варити масу одну-півтори хвилини. Під час усього процесу нагрівання і варіння обов’язково безперервно заважаємо масу щоб уникнути пригорання.
Коли суміш провариться зазначений час, шоколад ламаємо не невеликі шматочки і відправляємо їх у каструлю. Перемішуємо заварную масу з шоколадом і знімаємо ємність з плити.
Продовжуємо заважати вміст, поки всі шматочки шоколаду не розплавляться, а загальна маса не стане однорідною і рівномірно забарвленою.
Щоб на поверхні заварний маси не утворилася подсохшая скоринка, покриваємо її харчовою плівкою в контакт. Даємо масі охолонути і прибираємо в холодильник на годину.
Поки маса охолоджується, розм’якшене вершкове масло покласти в ємність для збивання і починаємо працювати міксером. Збиваємо масло на високій швидкості до утворення світлого пишного крему.
Після закінчення часу охолодження дістаємо заварную заготовку з холодильника. Знімаємо плівку – бачимо, що маса стабілізувалася і стала густою щільною.
Набираємо шоколадну суміш ложкою і додаємо її в збите масло, змішуємо всі разом міксером. Коли третя частина заварний маси буде введена в масло, робимо навпаки: олійно-шоколадну масу викладаємо в залишки заварний заготовки. Збиваємо міксером до повного об’єднання та отримання повітряної текстури. Орієнтовно на збивання піде дві-три хвилини.
Крем готовий. Їм можна відразу вкривати коржі торта, а також виконувати покриття поверхні і країв. Без проблем можна відсадити трояндочки, розетки і фігурні лінії – маса буде тримати форму. Рекомендуємо використовувати крем відразу після приготування, оскільки при зберіганні у холодильнику він твердне, і податлива консистенція втрачається.
Приємного апетиту!
Вершковий крем для торта Крем для торта Крем для торта з молока, яєць і цукру Масляний крем для торта Торти Шоколадний крем для торта