Такий крем ганаш відмінно підходить для покриття торта. Він щільний, густий і дуже добре тримає форму. Важливо знати, що перед використанням такого крему потрібно охолоджувати його досить довго – близько семи годин. За цей час він стабілізується до потрібної консистенції. Зручно зробити заготовку на ніч, а вранці продовжити приготування з вже охолодженим кремом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Шоколад білий – 400 гр.
- Молоко коров’яче – 2 склянки
- Цукор-пісок – 0.5 ст.
Процес приготування:
Щоб приготувати крем Ганаш на білому шоколаді для торта, білий шоколад ламаємо на невеликі шматочки. Як варіант, можна порубати плитку ножем або потерти на крупній тертці – це прискорить процес розчинення шоколаду на наступному етапі.
Молоко рекомендуємо використовувати з відсотком жирності не менше 2-2,5%. Знежирений або маложирний продукт не дасть молочної насиченості. Поміщаємо молоко в миску або сотейник і нагріваємо на плиті. Додаємо в гаряче молоко вказану кількість цукрового піску, перемішуємо і тримаємо на плиті до тих пір, поки цукрові кристали не розчиняться.
Потім додаємо подрібнений білий шоколад, перемішуємо і знімаємо з плити. Інтенсивно вимішуємо масу, поки шоколадні шматочки повністю не розплавляться, і не буде досягнута повна однорідність.
Отримана маса буде текучого і не дуже густий. Її потрібно остудити і відправити в холодильник на сім-вісім годин. Щоб поверхня не покрилася підсохлій скоринкою, накриваємо масу харчової плівкою в контакт.
Після закінчення зазначеного часу дістаємо ганаш з холодильника і збиваємо міксером на високій швидкості три-чотири хвилини. Вийде в міру повітряний крем стійкий.
Щоб акуратно виконати покриття торта приготованим кремом, до цього варто приступити відразу після його приготування. Ганаш швидко стабілізується і в густому стані з ним працювати складніше. Якщо все ж загуснув крем, можна злегка підігріти його на водяній бані і знову збити.
Приємного апетиту!
Крем Ганаш для торта Крем для торта Торти Шоколадний крем для торта