Крем для любителів шоколадних десертів. Використовуючи для його приготування какао порошок, отримуємо характерний насичений смак і «зручну» для роботи з тортом консистенцію. Додатково для загущення використовуємо крохмаль – це гарантія того, що крем не вийде рідким. Цікаво, що крем можна приготувати як на плиті, так і в мікрохвильовці – це може заощадити час. Важливо гарненько вимішувати масу віночком, щоб текстура крему вийшла однорідною.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
  • Молоко коров’яче – 300 мл
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати шоколадний крем для торта з какао порошку. У ємність висипаємо вказану кількість какао порошку, цукру, ваніліну та крохмалю.

Добре перемішуємо суху суміш, щоб усі крупинки розподілилися рівномірно по загальній масі.

Вливаємо до сухих інгредієнтів холодне молоко. Важливо відзначити, що для приготування такого крему краще використовувати жирне молоко або навіть вершки. Це дає смакову насиченість і легкий вершковий фон готового крему. Із знежиреним або маложирним молоком маса виходить кілька прісної, хоч і шоколадно-насиченою. Добре перемішуємо доданий молоко з сухою сумішшю. На поверхні утворюється невелика піна. Важливо розбити великі грудки.

Ставимо миску з отриманою сумішшю в мікрохвильовку і нагріваємо інтервалами в одну хвилину. Після кожного нагрівання миску дістаємо і активно і ретельно вимішуємо масу віночком. Після кожного інтервалу в мікрохвильовці крем буде ставати все густішим і щільніше. Орієнтовно на його приготування піде три-п’ять хвилин. Можна також приготувати крем і на плиті. Нагріваємо його при постійному помішуванні при середньо-низькій температурі, не доводячи до активного кипіння. Як тільки маса помітно загусне, варіння припиняємо.

Готового крему даємо повністю охолонути перед вживанням. Щоб на його поверхні не утворилася подсохшая скоринка під час охолодження, накриваємо масу харчової плівкою в контакт. Такий крем не підходить для вирівнювання поверхні торта – не вистачає щільності. Але для прошарування коржів та начинки тістечок він відмінно годиться.

Приємного апетиту!

Крем для торта Торти Шоколадний крем для торта Шоколадний крем для торта з какао порошком