Шулюм на багатті є улюбленим блюдом кочових народів і мисливців. У похідних умовах суп готується на багатті в казані. Зараз ця страва може стати хорошим варіантом для пікніка на природі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 400 – 500 гр.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Картопля – 6 шт.
  • Вода – 2 л
  • Часник – 1 зуб.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шулюм з яловичини на багатті в казані просто! Овочі та зелень вимити. Наріжте всі середніми за розміром кубиками.

М’ясо помийте і наріжте великими шматками.

Поставте казан на вогонь, прогрійте в нього рослинне масло.

Обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки.

Потім влийте воду, додайте цибулю і варіть м’ясо під кришкою 50-60 хвилин.

Коли м’ясо буде готове, додайте моркву і болгарський перець.

Через 15 хвилин додайте нарізаний картопля.

Ще через 10-15 хвилин приправте шулюм.

Далі покладіть в казан помідори і подрібнений часник.

Потім опустіть в бульйон палицю з вугіллям, це додасть страві пікантності і аромат багаття.

Дайте страві настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Перед подачею посипте шулюм зеленню.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм в казані Шулюм з яловичини