Шулюм на багатті є улюбленим блюдом кочових народів і мисливців. У похідних умовах суп готується на багатті в казані. Зараз ця страва може стати хорошим варіантом для пікніка на природі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 400 – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Вода – 2 л
- Часник – 1 зуб.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Готувати шулюм з яловичини на багатті в казані просто! Овочі та зелень вимити. Наріжте всі середніми за розміром кубиками.
М’ясо помийте і наріжте великими шматками.
Поставте казан на вогонь, прогрійте в нього рослинне масло.
Обсмажте м’ясо до рум’яної скоринки.
Потім влийте воду, додайте цибулю і варіть м’ясо під кришкою 50-60 хвилин.
Коли м’ясо буде готове, додайте моркву і болгарський перець.
Через 15 хвилин додайте нарізаний картопля.
Ще через 10-15 хвилин приправте шулюм.
Далі покладіть в казан помідори і подрібнений часник.
Потім опустіть в бульйон палицю з вугіллям, це додасть страві пікантності і аромат багаття.
Дайте страві настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Перед подачею посипте шулюм зеленню.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм в казані Шулюм з яловичини