Любителям перших гарячих страв рекомендую приготувати неймовірно смачний шурпі по-чувашски з свинини. Суп виходить густим і наваристим з крупно нарізаними овочами. Приготуйте національне блюдо Чувашії і ви не пошкодуєте, а будете приємно здивовані смаковим поєднанням.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Свинина – 1,5 кг
- Свинячий жир – 100 гр.
- Ріпа – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля червоний – 1 головка
- Морква – 3 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати шурпу по-чувашски з свинини. Свинину гарненько промийте під проточною водою, після чого підготовлене м’ясо наріжте на середні за розміром шматочки. Викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь, зніміть піну, що утворилася, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 1 годину.
Свинячий жир наріжте дрібним кубиком і додайте в каструлю.
Моркву ретельно вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми і додайте в каструлю до м’яса.
Картоплю і ріпу ретельно вимийте, після чого очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Очищені овочі крупно наріжте і викладіть в каструлю. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні під кришкою 25 хвилин.
Помідори ретельно промийте в проточній воді, обсушити паперовими рушниками. Видаліть плодоніжку, за бажанням зніміть шкірку і наріжте великими шматочками. Викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішайте. Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10 хвилин.
Болгарський перець і перець чилі ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте і струсіть зайву вологу. Овочі крупно наріжте і відправте в каструлю, доведіть до кипіння і готуйте страву ще 10 хвилин.
Червоний цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте великими перами. Петрушку добре сполосніть в прохолодній воді, струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Гарячий ситний шурпі по-чувашски з свинини подавайте на стіл в порційних піалах, прикрасивши подрібненою зеленню петрушки і пір’ям червоного цибулі.
Отримуйте задоволення від апетитного шурпі по-чувашски!
Шурпа Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини в казані на плиті Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична