Справжню шурпу по-татарському рецептом можна приготувати в домашніх умовах. Яловичина зробить блюдо ситним і наваристим. Подавайте пряне частування до обіднього столу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яловичина на кістці – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Селера – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати шурпу по-татарськи з яловичини. Яловичину на кістці промиваємо і кладемо у велику каструлю з водою. Ставимо на вогонь.
Відварюємо до готовності, після міняємо воду в каструлі і знову кип’ятимо продукт.
В цей час чистимо картоплю і ділимо його на великі часточки.
Очищаємо від шкірки моркву. Нарізаємо овоч на довгі смуги.
Селера ріжемо тонкими брусочками, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Кубиками середнього розміру розбираємо помідори і болгарський перець.
Опускаємо в каструлю з м’ясом підготовлені овочі. Додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець і хмелі-сунелі.
Цілком опускаємо в вміст цибулину і продовжуємо готувати страву ще 30 хвилин.
Гарячу шурпу розкладаємо по тарілках. М’ясо можна попередньо розділити на дрібні шматочки. Доповнюємо ароматною зеленню і подаємо до столу. Готово!
Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки