З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептів незвичайно яскравою шурпи з баранини і яловичини. Обов’язково приготуйте апетитне гаряче блюдо і порадуйте рідних ситним домашнім супом. Шурпа виходить наваристою з насиченим м’ясним бульйоном.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Баранина – 1 кг
- Яловичина – 1 кг
- Зіра – 1 ч. л.
- Кінза – 1 пучок
- Картопля – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Морква – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування шурпи з баранини і яловичини. Баранину вимийте під прохолодною водою, після чого підготовлене м’ясо викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть баранину 1-1,5 години під кришкою.
Яловичину добре промийте під прохолодною водою, потім підготовлене м’ясо викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть яловичину 1-1,5 години під кришкою.
Болгарський перець ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, видаліть насіння і серцевину, сполосніть і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець наріжте шматочками середнього розміру.
Зварену баранину і яловичину вийміть з бульйону.
В казан налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте на вогні, викладіть зварене м’ясо і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями, додати до м’яса.
Морква вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми.
Додайте моркву до решти інгредієнтів в казан разом з болгарським перцем. Влийте половину процідженого м’ясного бульйону і готуйте шурпу 15 хвилин.
Картоплю гарненько вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в казан.
Влийте бульйон, що залишився. Доведіть до кипіння, потім додайте сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі і зіру за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 20 хвилин.
Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала кінзу.
Наваристу ситну шурпу з баранини і яловичини подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Отримуйте задоволення від ароматного страви!
Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини в казані на плиті Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа по-узбецьки