Яскраве і ситне рішення для вашого домашнього столу – шурпа з яловичини. Приготуйте страву за класичним рецептом в каструлі. Порадуйте близьких поживним і наваристим частуванням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина – 500 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 60 мл

Процес приготування:

Приступимо до приготування класичної шурпи з яловичини в каструлі. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо ножем. Викладаємо продукт в каструлю з олією. Обсмажуємо кілька хвилин. Щоб овоч не підгорав, вибирайте посуд з товстим дном.

Далі розділяємо на невеликі шматки яловичину. Кладемо на м’ясо до цибулі, розмішуємо і продовжуємо обжарку.

Середніми кубиками нарізаємо картоплю і болгарський перець, моркву натираємо на крупній тертці.

Промиті помідори також розрізаємо на невеликі шматочки.

До м’яса з цибулею викладаємо спочатку моркву. Розмішуємо і тушкуємо 2-3 хвилини.

Далі кладемо шматочки болгарського перцю.

Слідом помідори і дві столові ложки томатної пасти.

Повністю заливаємо вміст водою, доводимо до кипіння.

Солимо блюдо і посипаємо спеціями. Опускаємо в каструлю картоплю.

Тушкуємо вміст ще 30 хвилин до готовності картоплі.

Розкладаємо яскраве блюдо по порційних тарілках, доповнюємо зеленню за смаком і подаємо до столу. Готово!

Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки