Традиційну шурпу готують з жирних сортів м’яса – свинини або баранини. Я ж хочу поділитися низькокалорійним варіантом чудовою шурпи з курки. Шурпа виходить незвичайно апетитною і сподобається всім без винятку.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 700 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Помідори свіжі – 6 шт.
- Кмин – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 3 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Почнемо готувати шурпу з курки в домашніх умовах. Курку добре вимийте, обсушити паперовими серветками. У каструлю з товстим дном налити трохи оливкової олії, добре розігрійте, викладіть курку і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями, додати до м’яса.
Приготуйте тісто. У глибоку тарілку просійте необхідну кількість пшеничної муки, в центрі зробіть поглиблення і розбийте у нього куряче яйце. Трохи посоліть.
Замісіть м’яке еластичне тісто. А потім накрийте харчової плівкою і залиште відпочити приблизно на 20 хвилин. Тим часом в каструлю з куркою налийте попередньо підготовлений окріп, варіть бульйон на середньому вогні, періодично знімаючи піну, яка утворилася.
Відпочиле тісто розкачайте в тонкий пласт, скориставшись качалкою.
Розкатане тісто згорнути рулетом, а потім наріжте локшину.
Приготовану домашню локшину розкладіть на тарілці і трохи підсушіть.
Помідори ретельно вимийте. Після чого зробіть хрестоподібні надрізи, викладіть в глибоку ємність і залийте окропом на кілька хвилин.
Помідори остудіть в холодній воді. Акуратно зніміть шкірку і видаліть плодоніжку, розрізати навпіл. Молоду картоплю ретельно вимийте і наріжте великими часточками. Болгарський перець ретельно промийте, очистіть від насіння і серцевини, крупно наріжте. Овочі відправте в бульйон і варіть протягом 15 хвилин після закипання.
Бульйон посоліть, додайте кмин і червоний мелений перець за смаком. Потім викладіть підсушену домашню локшину. Доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні приблизно 4-5 хвилин.
Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи. Шурпу з курки подавайте на стіл порційно, прикрасивши зеленню.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки Шурпа з курки в каструлі