Я часто готую шурпу з свинини своїм домашнім як на обід, так і подаю в якості основного гарячого блюда на святкове застілля. Раніше я постійно готувала шурпу в каструлі. Але з появою в будинку казана, я тепер користуюся тільки таким рецептом. Приготуйте і ви апетитну шурпу з свинини в казані за моїм рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинина – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 2 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 1 пучок
  • Перець чилі – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Почнемо готувати шурпу з свинини в казані на плиті. Свинину вимийте в холодній воді, після чого м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і крупно наріжте на частини однакового розміру.

У казан налити олію, добре розігрійте, викладіть м’ясо і обсмажте до рівномірної рум’яної скоринки на сильному вогні з усіх боків, періодично перевертаючи. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте великими перами.

Морква вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими кружечками.

Болгарський перець вимийте, потім очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте великими шматочками.

Коли свинина покриється апетитною золотистою скоринкою, в казан викладіть цибулю і моркву, періодично помішуючи, обсмажте овочі до розм’якшення.

Картоплю вимийте, очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте.

Нарізану картоплю і болгарський перець викладіть в казан. Час від часу помішуючи, обсмажте до появи апетитною рум’яною кірочки. Потім закрийте казан кришкою.

Перець чилі вимийте, очистіть від насіння і серцевини. Дрібно наріжте і додайте в казан, кількість регулюйте по своєму смаку. Помідори вимийте. Потім викладіть в глибоку тарілку і залийте окропом буквально на пару хвилин.

Помідори акуратно перекладіть в ємність з холодною водою. Видаліть плодоніжку, зніміть шкірку і наріжте великими часточками. Викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Кріп переберіть і сполосніть в прохолодній воді, а потім струсіть зайву вологу і подрібніть ножем. Викладіть в казан і залийте попередньо підготовленим окропом так, щоб страва була повністю покрита водою. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте страву 30-40 хвилин. Трохи зелені залиште для прикраси.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть у воді, і подрібніть гострим ножем. За 5 хвилин до готовності додайте подрібнений часник сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте, накрийте кришкою і вимкніть вогонь.

Дайте шурпі настоятися і просочитися всіма ароматами 15 хвилин, а потім подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Шурпа з свинини Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини в казані на плиті Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична