Я часто готую шурпу з свинини своїм домашнім як на обід, так і подаю в якості основного гарячого блюда на святкове застілля. Раніше я постійно готувала шурпу в каструлі. Але з появою в будинку казана, я тепер користуюся тільки таким рецептом. Приготуйте і ви апетитну шурпу з свинини в казані за моїм рецептом.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Свинина – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 1 пучок
- Перець чилі – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати шурпу з свинини в казані на плиті. Свинину вимийте в холодній воді, після чого м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і крупно наріжте на частини однакового розміру.
У казан налити олію, добре розігрійте, викладіть м’ясо і обсмажте до рівномірної рум’яної скоринки на сильному вогні з усіх боків, періодично перевертаючи. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте великими перами.
Морква вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими кружечками.
Болгарський перець вимийте, потім очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте великими шматочками.
Коли свинина покриється апетитною золотистою скоринкою, в казан викладіть цибулю і моркву, періодично помішуючи, обсмажте овочі до розм’якшення.
Картоплю вимийте, очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте.
Нарізану картоплю і болгарський перець викладіть в казан. Час від часу помішуючи, обсмажте до появи апетитною рум’яною кірочки. Потім закрийте казан кришкою.
Перець чилі вимийте, очистіть від насіння і серцевини. Дрібно наріжте і додайте в казан, кількість регулюйте по своєму смаку. Помідори вимийте. Потім викладіть в глибоку тарілку і залийте окропом буквально на пару хвилин.
Помідори акуратно перекладіть в ємність з холодною водою. Видаліть плодоніжку, зніміть шкірку і наріжте великими часточками. Викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішуючи, обсмажте кілька хвилин.
Кріп переберіть і сполосніть в прохолодній воді, а потім струсіть зайву вологу і подрібніть ножем. Викладіть в казан і залийте попередньо підготовленим окропом так, щоб страва була повністю покрита водою. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і готуйте страву 30-40 хвилин. Трохи зелені залиште для прикраси.
Часник очистіть від лушпиння, сполосніть у воді, і подрібніть гострим ножем. За 5 хвилин до готовності додайте подрібнений часник сіль і чорний мелений перець за смаком. Добре перемішайте, накрийте кришкою і вимкніть вогонь.
Дайте шурпі настоятися і просочитися всіма ароматами 15 хвилин, а потім подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Шурпа з свинини Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини в казані на плиті Шурпа з свинини в каструлі Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична