Апетитну шурпу можна приготувати не тільки в каструлі або в казані, а також в мультиварці. Цей спосіб приготування, я вважаю найбільш вдалим і зручним. Консистенція гарячого страви виходить ідеальною, інгредієнти володіють ніжною текстурою і тануть у роті.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свинина – 500 гр.
- Бульйон – 3 л
- Картопля – 5 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
- Сметана – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до готування шурпи з свинини в мультиварці. Свинину вимити, м’ясо відваріть в підсоленій воді близько години. Готове м’ясо відокремте від кісточок і дрібно наріжте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і дрібно наріжте. У чашу мультиварки налийте олію, викладіть цибулю і м’ясо. На панелі приладу встановіть режим «Смаження» або «Випічка», час приготування – 20 хвилин.
Морква вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, наріжте невеликими шматочками довільної форми. Викладіть в чашу мультиварки і, періодично помішуючи силіконової лопаткою, обсмажте до м’якості.
Помідори вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку і дрібно наріжте.
Болгарський перець ретельно промийте під прохолодною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, і також дрібно наріжте. Бажано, щоб спосіб нарізки всіх інгредієнтів був ідентичний. Так страва буде виглядати гарніше.
Підготовлені овочі викладіть у чашу мультиварки і, час від часу помішуючи, тушкуйте приблизно 10-15 хвилин.
Картоплю вимийте, очистіть від шкірки овочечисткою, довільно наріжте і викладіть в чашу мультиварки. Потім влийте окріп або м’ясний бульйон. Додайте сіль і чорний мелений перець. На панелі мультиварки виберіть програму «Варка» або «Гасіння», час приготування – 35 хвилин. Закрийте кришку і готуйте до закінчення програми.
Улюблену зелень добре сполосніть прохолодною проточною водою, струсіть від зайвої вологи. Стебла кропу наріжте крупно, зелень подрібніть гострим ножем.
Після звукового сигналу відкрийте кришку мультиварки, викладіть подрібнену зелень, лавровий лист і чорний перець горошком. Акуратно перемішайте. Закрийте кришку приладу, встановіть режим «Підігрів» і дайте настоятися 20 хвилин.
шурпу з свинини, приготовану в мультиварці подавайте на стіл порційно. За бажанням подайте сметану.
Отримуйте задоволення від ароматної шурпи!
Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична