Наваристу і пряну шурпу можна приготувати з яловичини в казані. Просте і поживне блюдо різноманітить ваше обіднє меню і порадує домашніх яскравим смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина на кістці – 1 кг
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 4 головки
  • Морква – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Айва – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 4 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати шурпу з яловичини в казані на плиті. М’ясо гарненько промиваємо і разрубаем на невеликі частини.

Кладемо яловичину на кістці в казан з водою і ставимо на плиту. Сюди ж додаємо порізану півкільцями ріпчасту цибулю.

Очищаємо моркву і ріжемо її великими колами. Також відправляємо продукт в казан.

Слідом додаємо шматочки болгарського перцю і помідорів. Кладемо половинки очищеної картоплі. Готуємо страву близько 40 хвилин.

Далі додаємо сіль, спеції, стручок гострого перцю і шматочки айви. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні ще 15-20 хвилин.

Навариста шурпа з яловичиною готова. Діліть страву на порції і подавайте до обіднього столу!

Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа класична Шурпа по-узбецьки