Наваристу і пряну шурпу можна приготувати з яловичини в казані. Просте і поживне блюдо різноманітить ваше обіднє меню і порадує домашніх яскравим смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина на кістці – 1 кг
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Морква – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Айва – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Помідори свіжі – 4 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати шурпу з яловичини в казані на плиті. М’ясо гарненько промиваємо і разрубаем на невеликі частини.
Кладемо яловичину на кістці в казан з водою і ставимо на плиту. Сюди ж додаємо порізану півкільцями ріпчасту цибулю.
Очищаємо моркву і ріжемо її великими колами. Також відправляємо продукт в казан.
Слідом додаємо шматочки болгарського перцю і помідорів. Кладемо половинки очищеної картоплі. Готуємо страву близько 40 хвилин.
Далі додаємо сіль, спеції, стручок гострого перцю і шматочки айви. Тушкуємо під кришкою на слабкому вогні ще 15-20 хвилин.
Навариста шурпа з яловичиною готова. Діліть страву на порції і подавайте до обіднього столу!
Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини по-узбецьки Шурпа класична Шурпа по-узбецьки