Апетитну шурпу для домашнього обіду можна приготувати за особливим рецептом Сталика Ханкишиева. Блюдо виходить наваристим, поживним і в міру пряним. Порадуйте близьких оригінальним частуванням.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яловичина на кістці – 300 гр.
  • Свинячий жир – за смаком
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 6 головок
  • Морква – 3 шт.
  • Помідори свіжі – 3 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чилі – 3 шт.
  • Ріпа – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок
  • Райхон – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шурпи з яловичини за рецептом Сталика Ханкишиева? Підготуємо потрібні продукти. Овочі та зелень промиваємо під холодною водою.

М’ясо на кісточці кладемо в казан, заливаємо водою і ставимо на вогонь.

Кип’ятимо вміст і періодично знімаємо піну.

Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими кільцями. Викладаємо половину нарізаного продукту в казан. Слідом кладемо кружечки моркви.

Додаємо в блюдо подрібнені шматочки жиру, ріпу, гострі перці, сіль, цукор і спеції. Тушкуємо близько години на повільному вогні.

Через годину викладаємо в блюдо крупно порізану картоплю і шматочки болгарського перцю. Продовжуємо підготовку.

Ошпарюємо помідори і знімаємо з них шкірку. Кладемо овоч в казан.

Наприкінці додаємо решту цибулі і подрібнену петрушку і райхон. Тримаємо на плиті 30-40 хвилин до готовності.

Ароматна і поживна шурпа готова. М’ясо і великі овочі можна викласти на окрему тарілку. Подавайте до столу!

Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з яловичини в казані Шурпа класична