Апетитну шурпу для домашнього обіду можна приготувати за особливим рецептом Сталика Ханкишиева. Блюдо виходить наваристим, поживним і в міру пряним. Порадуйте близьких оригінальним частуванням.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина на кістці – 300 гр.
- Свинячий жир – за смаком
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 6 головок
- Морква – 3 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Перець чилі – 3 шт.
- Ріпа – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Петрушка – 1 пучок
- Райхон – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шурпи з яловичини за рецептом Сталика Ханкишиева? Підготуємо потрібні продукти. Овочі та зелень промиваємо під холодною водою.
М’ясо на кісточці кладемо в казан, заливаємо водою і ставимо на вогонь.
Кип’ятимо вміст і періодично знімаємо піну.
Очищаємо цибулю та нарізаємо його тонкими кільцями. Викладаємо половину нарізаного продукту в казан. Слідом кладемо кружечки моркви.
Додаємо в блюдо подрібнені шматочки жиру, ріпу, гострі перці, сіль, цукор і спеції. Тушкуємо близько години на повільному вогні.
Через годину викладаємо в блюдо крупно порізану картоплю і шматочки болгарського перцю. Продовжуємо підготовку.
Ошпарюємо помідори і знімаємо з них шкірку. Кладемо овоч в казан.
Наприкінці додаємо решту цибулі і подрібнену петрушку і райхон. Тримаємо на плиті 30-40 хвилин до готовності.
Ароматна і поживна шурпа готова. М’ясо і великі овочі можна викласти на окрему тарілку. Подавайте до столу!
Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з яловичини в казані Шурпа класична