Дуже зручно мати під рукою рецепт швидкого способу засолу червоної ікри. І тоді у вас не стане питання, яку закуску подати на святковий стіл або будь приготувати бутерброди для смачної перекуски.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Ікра форелі – 300 гр.
  • Сіль велика – 3 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати швидку засолку червоної ікри форелі? Вийміть ікру з форелі дуже акуратно, не знімаючи плівку, промийте її під проточною водою.

Ікру залийте теплою водою і залиште на 15-20 хвилин, потім легко вийміть її з плівочки. Ікру ще раз промийте і відкиньте на друшляк.

До ікрі додайте сіль, залийте теплою кип’яченою водою і перемішайте.

Дайте ікрі добре просолитися 10-15 хвилин, потім злити розсіл.

Ікру просушіть на підвішеній над каструлею марлі і перекладіть в зручну ємність для зберігання. Дайте ікрі постояти в холодильнику ще пару годин і можна готувати смачну закуску.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах