Форель живе в прісній річковій воді, тому вживати в їжу її філе і ікру безпечно і корисно. Ви завжди можете приготувати з сирого продукту чудовий рибний делікатес, слабосолону червону ікру. Це нетрудомісткий і зрозумілий процес.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • ікра річкової форелі – 250 – 300 гр.
  • Сіль – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вода – 1 л.

Процес приготування:

Як засолити ікру річкової форелі? Очистіть ікру від плівок, потім добре промийте і покладіть на марлю, щоб стекла рідина.

закип’ятіть Воду, додайте сіль і цукор. Тримайте розсіл на вогні 3-5 хвилин. Потім вимкніть вогонь і остудіть розсіл до 40 градусів.

Ікру перекладіть в глибоку ємність і залийте її розсолом, перемішайте, залиште на 15 хвилин.

Потім злийте ікру на марлю, залиште на 15 хвилин, щоб стекла рідина і ікра трохи обвітрилася.

Перекладіть ікру в сухі банки, щільно закрийте і поставте в холодильник. В залежності від бажаного ступеня засолу ікру необхідно витримати в холодильнику 12-24 години.

Приємного апетиту!

Солона ікра Як засолити ікру форелі в домашніх умовах