Ікра горбуші домашнього посолу – це оригінальний і приємний на смак продукт, який значно відрізняється від магазинного варіанту. Підходить для бутербродів та інших холодних закусок.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Ікра горбуші – 200 гр.
  • Вода – 2 склянки
  • Сіль – 30 гр.
  • Масло рослинне – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Як засолити ікру горбуші – рецепт п’ятихвилинка? Акуратно розрізаємо черевце горбуші і отримуємо звідти ікру.

Промиваємо продукт холодною водою.

Далі ікру необхідно позбавити від ястиків (тонка, але міцна оболонка). Можна це зробити за допомогою сита, перетерши інгредієнт про нього.

Також можна прибрати ястики, залив їх водою і прокрутивши віночком.

Після того, як приберемо плівку, що залишилися ікринки знову промиваємо під водою і висушуємо, поклавши їх на серветку.

Далі кип’ятимо дві склянки води, які після змішуємо з сіллю.

Остуджуємо отриманий розсіл до кімнатної температури і заливаємо їм ікринки. Наполягаємо 20-25 хвилин.

Зливаємо з ікри всю рідину, розмішуємо продукт з рослинним маслом і охолоджуємо його. Готово, можна пробувати!

Солона ікра Як засолити ікру горбуші з замороженої риби Як солити червону ікру