Швидка засолювання капусти за 2 години трохи відрізняється від маринованої капусти швидкого приготування. Розсіл для солоної капусти для прискорення процесу наливають гарячим. Важливі моменти рецепту капуста шинкуется дуже тонко і не перетирається. Ранні сорти цього овоча таким способом не готують, так як капуста швидко стає м’якою.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білоголова 1.5 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Оцет столовий 9% – за смаком
  • Перець червоний мелений – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 600 мл

Процес приготування:

Як приготувати швидку засолювання капусти за 2 години? Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти для соління капусти за цим рецептом. Овочі почистити і промити. Відміряти зазначену кількість солі, цукру і спецій.

Капусту дуже тонко нашаткувати на спеціальній тертці або кухонним комбайном, адже руками так не завжди виходить. Моркву подрібнити на крупній тертці, часник подрібнити ножем і стручок гострого перцю розкришити в порошок. Потім ці інгредієнти перекласти в скляний або емальований посуд для засолювання.

Для розсолу в окремий посуд покласти потрібну кількість солі, цукру, два листочки лавра, залити їх окропом і перемішати, щоб сіль і цукор розчинилися. Можна за смаком додати в маринад трохи оцту, але це необов’язково.

Потім до нашаткованою овочів налити рослинне масло і гарячий розсіл. Овочі з розсолом і маслом ще раз добре перемішати. Накрити капусту плоскою тарілкою і помістити зверху будь-який вантаж.

Капусту залишити для засолювання на 2 години при домашньої температурі і важливо, щоб вона була повністю покрита розсолом.

Після закінчення цього часу капуста буде готова, але перед подачею до столу її бажано охолодити, поставивши в холодильник на 1 годину.

Приємного апетиту!

Гостра маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з оцтом і часником