Швидка засолювання капусти за 2 години трохи відрізняється від маринованої капусти швидкого приготування. Розсіл для солоної капусти для прискорення процесу наливають гарячим. Важливі моменти рецепту капуста шинкуется дуже тонко і не перетирається. Ранні сорти цього овоча таким способом не готують, так як капуста швидко стає м’якою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білоголова 1.5 кг
- Морква – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – за смаком
- Перець червоний мелений – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 600 мл
Процес приготування:
Як приготувати швидку засолювання капусти за 2 години? Спочатку потрібно підготувати всі інгредієнти для соління капусти за цим рецептом. Овочі почистити і промити. Відміряти зазначену кількість солі, цукру і спецій.
Капусту дуже тонко нашаткувати на спеціальній тертці або кухонним комбайном, адже руками так не завжди виходить. Моркву подрібнити на крупній тертці, часник подрібнити ножем і стручок гострого перцю розкришити в порошок. Потім ці інгредієнти перекласти в скляний або емальований посуд для засолювання.
Для розсолу в окремий посуд покласти потрібну кількість солі, цукру, два листочки лавра, залити їх окропом і перемішати, щоб сіль і цукор розчинилися. Можна за смаком додати в маринад трохи оцту, але це необов’язково.
Потім до нашаткованою овочів налити рослинне масло і гарячий розсіл. Овочі з розсолом і маслом ще раз добре перемішати. Накрити капусту плоскою тарілкою і помістити зверху будь-який вантаж.
Капусту залишити для засолювання на 2 години при домашньої температурі і важливо, щоб вона була повністю покрита розсолом.
Після закінчення цього часу капуста буде готова, але перед подачею до столу її бажано охолодити, поставивши в холодильник на 1 годину.
Приємного апетиту!
Гостра маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з морквою Маринована капуста з оцтом і часником