Малосольні огірочки за 25-30 хвилин – легко і просто! Готуємо огірки, додаємо спеції, перемішуємо і залишаємо для того, щоб вони промариновались. Вже через півгодини у вас на столі готові пікантні малосольні огірочки з часником і зеленню. Вони дуже гарні з молодою картоплею, ароматним шашликом та м’ясними стравами.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Часник – 3 зуб.
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 0.5 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати швидкі малосольні огірки в пакет з часником. Огірочки промиваємо під прохолодною проточною водою, викладаємо в глибоку миску, заливаємо холодною водою і залишаємо на 50-60 хвилин. За цей час огірки напитаются вологою і стануть хрусткими і соковитими.

Воду з огірків зливаємо, відрізаємо кінчики і розрізаємо огірки вздовж на 4 частини. Викладаємо нарізані огірки в щільний поліетиленовий пакет.

Кріп промиваємо під прохолодною проточною водою, викладаємо на кухонний рушник і даємо йому трохи обсохнути. Потім дрібно рубаємо її ножем і додаємо в пакет до огірків.

Часник чистимо, промиваємо і пропускаємо через прес. Додаємо його до огірків і зелені.

огірки додаємо спеції і дрібно нарізаний перець чилі. Якщо у вас немає свіжого – можете використовувати сушений стручок, або не додавати перець, якщо не хочете отримати гострі огірочки.

З пакету випускаємо все повітря, зав’язуємо краю або застібаємо пакет на застібку. Добре струшуємо пакет протягом 2-3 хвилин, щоб всі спеції рівномірно розподілилися по огірках. Потім укладаємо пакет в миску, на випадок, якщо маринад буде підтікати з пакета, прибираємо огірки в холодильник і залишаємо на 25-30 хвилин, щоб вони промариновались.

Готові огірочки викладаємо в тарілку і подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Малосольні огірки Малосольні огірки в холодильнику Малосольні огірки з цукром Малосольні огірки з часником і зеленню Малосольні огірки з часником і кропом в пакеті Малосольні огірки сухого посолу у пакеті Малосольні огірки швидкого приготування