Цикорій надає хмільного напою приємний кавовий смак з м’яким горіховим ароматом. Для приготування такого незвичайного і ароматного квасу не потрібно прикладати багато зусиль. Досить виконати кілька дій з певним часовим інтервалом – і можна насолоджуватися неперевершеним смаком та втамовувати спрагу.
Інгредієнти: на 5 арк.
- Цикорій – 2 ст. л.
- Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати швидкий квас з цикорію, в каструлі з холодною водою розведіть зазначені складові, крім дріжджів. Інтенсивно розмішайте і закип’ятіть. Після цього залиште рідину охолонути до 40 градусів (інакше загинуть дріжджі).
Відлийте черпак рідини в миску і всипте в неї дріжджі, розмішайте і повернути в каструлю.
Знову перемішайте масу, накрийте ємність кришкою і залиште в кімнаті на 3-4 години. Коли на поверхні з’явиться піна-напій потрібно залишити ще на 8 годин постояти в теплій кімнаті.
Розливайте напій по скляних пляшках і поставте в холодильник на 6 годин для повного охолодження.
Приємного апетиту!
Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах