Цикорій надає хмільного напою приємний кавовий смак з м’яким горіховим ароматом. Для приготування такого незвичайного і ароматного квасу не потрібно прикладати багато зусиль. Досить виконати кілька дій з певним часовим інтервалом – і можна насолоджуватися неперевершеним смаком та втамовувати спрагу.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Цикорій – 2 ст. л.
  • Сухі дріжджі – 1.5 ч. л.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 5 л

Процес приготування:

Щоб приготувати швидкий квас з цикорію, в каструлі з холодною водою розведіть зазначені складові, крім дріжджів. Інтенсивно розмішайте і закип’ятіть. Після цього залиште рідину охолонути до 40 градусів (інакше загинуть дріжджі).

Відлийте черпак рідини в миску і всипте в неї дріжджі, розмішайте і повернути в каструлю.

Знову перемішайте масу, накрийте ємність кришкою і залиште в кімнаті на 3-4 години. Коли на поверхні з’явиться піна-напій потрібно залишити ще на 8 годин постояти в теплій кімнаті.

Розливайте напій по скляних пляшках і поставте в холодильник на 6 годин для повного охолодження.

Приємного апетиту!

Квас в домашніх умовах Квас з цикорію Квас на дріжджах Квас на сухих дріжджах