Салат із зелених помидов – проста і смачна заготівля на зиму. Крім відмінних смакових якостей даний салат відрізняється і швидкістю приготування – не знадобиться багато часу і сил. Салат із зелених томатів відмінно поєднується з будь-яким блюдом, доповнюючи його і вносячи смакове різноманітність.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Помідори зелені – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Морква – 500 гр.
- Цукор-пісок – 0,5 склянки
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 0,5 склянки
- Оцет столовий 9% – 0.25 склянки
Процес приготування:
Готувати швидкий салат із зелених помідор легко! Підготуйте всі інгредієнти. Помідори і болгарський перець промийте. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. З моркви зніміть шкірку і сполосніть очищені плоди під проточною водою.
Далі зелені помідори наріжте невеликими скибочками. Перець поріжте тонкою соломкою. Очищений лук слід нарізати півкільцями. Моркву натріть на середній терці.
Підготовлені овочі змішати в одній ємності. Додайте до них необхідну кількість цукрового піску і солі. Потім влийте туди ж рослинне масло і оцет. Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати.
Ставимо овочі на помірний вогонь. Після закипання тушкуємо їх протягом 15-20 хвилин. Не забувайте часто помішувати готуються овочі.
Як тільки овочі приготуються, відразу ж розкладіть їх по стерилізованим ємкостей і герметично закрийте кришками. Остуджуємо готовий салат під теплою ковдрою при кімнатній температурі. Після охолодження приберіть заготовку в прохолодне місце для тривалого зберігання. Смачний і апетитний салат із зелених помідор готовий!
Приємного вам апетиту!
Помідори часточками без стерилізації Помідори часточками на зиму Салат з помідорів з цибулею і маслом на зиму Салат з помідорів з цибулею на зиму Салати з болгарського перцю на зиму Салати на зиму