Такий салат припаде до смаку любителям гострих, насичених закусок. Для його приготування буде потрібно лише інгредієнти подрібнити і змішати їх. Звичайно, чим довше салат стоїть в холодильнику, тим більше він маринується і стає насиченішим і соковитіше. Проте його вже можна вживати через кілька годин після приготування.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Помідори зелені – 1 кг
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 1 головка
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Петрушка – 2 – 3 гілки
Процес приготування:
Як почати готувати салат із зелених помідорів швидкий? Помідори для салату вибираємо тверді, без дефектів. Промиваємо їх ретельно й обсушуємо. Часник очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Також чинимо і зі стручком перцю.
Зубки очищеного часнику пропускаємо через прес – отриману масу викладаємо в невелику ємність. Перець дрібно рубаємо ножем разом з насінням, додаємо до часнику. Висипаємо в ємність сіль та цукровий пісок, вливаємо оцет і рослинне масло. Ретельно перемішуємо суміш.
Промиті помідори ріжемо тонкими часточками. Слід від плодоніжки попутно вирізаємо.
Поміщаємо нарізані помідори в миску, заливаємо приготовленої часниковою сумішшю. Ретельно перемішуємо, щоб кожен шматочок помідора був покритий заправкою. Закриваємо щільно кришкою, щоб інтенсивний запах не поширювався на інші продукти, і ставимо в холодильник. Через кілька годин салат вже можна вживати. Але пік смаку настає через добу – тоді салат знаходить ідеальний баланс насиченості, гостроти і хрусткою текстури помідорів. При подачі можна посипати подрібненою зеленню петрушки.
Приємного апетиту!
Новости