Всім відомий факт, що відсутність стерилізації дозволяє зберегти якомога більше корисних властивостей ягід і це надає звичайному соку ще більшу цінність. Однак за рахунок цього зменшується термін та умови зберігання напою. Але запевняємо вас, що вам не доведеться турбуватися, адже неможливо пройти повз баночки з таким ароматним соком.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Смородина червона – 2000 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати сік із червоної смородини без стерилізації на зиму просто! Спочатку підготуємо червону смородину. Самі ягоди знімаємо з гілочок, добре промиваємо і просушуємо, обмокнув паперовим рушником.
Після чого ягоди переміщаємо в глибоку каструлю і заливаємо літром холодної води. На невеликому вогні доводимо вміст до стану кипіння і продовжуємо варіння хвилин п’ять.
Потім разварившуюся червону смородину разом з соком пропускаємо через сито. В якості альтернативи можна скористатися марлею. Одночасно з цим настав час зайнятися банками. Ємності промиваємо з содою і стерилізуємо будь-яким зручним для вас способом.
В отриманий сік порційно засипаємо цукровий пісок, і знову ставимо каструлю на вогонь. Тримаємо її на вогні не більше двох хвилин з моменту закипання.
Киплячий сік розливаємо по стерильним банкам і накриваємо кришками, відлив трохи для дегустації в стаканчик. Зберігаємо заготовку в холодильнику не більше трьох місяців.
Бажаємо вам приємного апетиту і гарного настрою!
Червона смородина на зиму