Одного разу спробувавши сік з соковижималки, ви не зможете обходитися без неї. Напій виходить однорідним за консистенцією з помірною дозою природних цукрів. А для більшої різноманітності смаків не нехтуйте додаванням імбиру з тархуном. Ці компоненти дозволять залишатися у формі і бути здоровим навіть у сезон застуд.


Інгредієнти: на 1.7 л.

  • Смородина червона – 2500 – 3000 гр.
  • Імбир – 50 – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 70 – 100 гр.
  • Тархун – 1 пучок

Процес приготування:

Готувати сік із червоної смородини через соковижималку на зиму просто! Підготуємо всі інгредієнти в потрібній кількості. Самі ягоди знімаємо з гілочок, а імбир очищаємо від шкірки, зрізуючи її овочечисткою, і очищений корінь промиваємо у воді.

Потім підготовлений корінь натираємо на крупній тертці, щоб по вазі вийшло близько 50 грамів.

Поступово переходимо до ягід. Просушені ягоди червоної смородини пропускаємо через соковижималку. На виході повинно вийти приблизно 1,3-1,5 літра соку.

Свіжовичавлений сік перелити в каструлю і додаємо до нього трохи цукру. Ягідний відвар відправляємо на тихий вогонь і доводимо до стану кипіння.

В киплячий сік додаємо натертий імбир свіжий тархун, все ще раз перемішуємо, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися протягом доби.

Після закінчення приблизно 10 годин, відправляємо каструлю з соком на невеликий вогонь і уварюємо сік з моменту закипання ще хвилин 10. Потім весь вміст каструлі пропускаємо через дрібне сито, відокремлюючи від рідини макуха, і розливаємо компот по стерилізованим банкам.

Банку закручуємо кришкою, перевертаємо і охолоджуємо до кімнатної температури, накривши теплою ковдрою. Зберігати такий сік рекомендується у відповідному для цих цілей місці, забезпечивши комфортну температуру.

Бажаємо приємного апетиту!

Червона смородина на зиму