Пропоную приготувати желе з червоної смородини в мультиварці. Ласощі просте і швидке в приготуванні. Желе виходить з однорідною консистенцією за рахунок великого вмісту пектинів в червоній смородині.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини в мультиварці на зиму легко! Підготуйте необхідні інгредієнти для желе з червоної смородини. Червону смородину обережно переберіть і акуратно промийте під проточною водою. Дайте ягодам стекти, виклавши їх у друшляк або дрібне сито.

Вимиті ягоди червоної смородини викладіть в чашу мультиварки.

На панелі приладу виберіть програму «Гасіння», закрийте кришку мультиварки і встановіть час приготування 15 хвилин. За цей час ягоди добре виділять сік. Після звукового сигналу відкрийте кришку приладу, акуратно викладіть ягоди в дрібне сито і за допомогою столової ложки перетріть їх. Отриману ягідну масу перелийте назад в чашу мультиварки.

Зверху засипте необхідною кількістю цукрового піску. Ретельно перемішайте, щоб цукровий пісок повністю занурився в ягідну масу. На панелі приладу виберіть програму «Гасіння» і встановіть час приготування 10 хвилин. Кришку мультиварки не закривайте, періодично помішуючи, доведіть до кипіння, а потім вимкніть прилад.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте разом з кришками. Банки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно желе розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з желе з червоної смородини закрутіть кришками, і переверніть догори дном. Після повного охолодження перемістіть банки в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного насолоди!

Варення-желе з червоної смородини Джем з червоної смородины Желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без желатину Желе на зиму Червона смородина на зиму