Ми прекрасно знаємо, що соковарка є далеко не на кожній кухні, однак якщо ви щасливий володар цієї чудової речі, то можете приступати до приготування вже з першим зібраним урожаєм. Натуральний ягідний сік, зварений за такою технологією, не зможе залишитися без уваги ваших близьких.
Інгредієнти: на 4 л.
- Смородина червона – 1500 – 2000 гр.
- Цукор-пісок – 700 – 1000 гр.
- Вода – 2,5 – 2,7 л.
Процес приготування:
Готувати сік із червоної смородини через соковарку на зиму просто! Спочатку займемося ягодами. Червону смородину ретельно перебираємо, видаляємо зіпсовані ягоди, гілочки і листочки.
Потім ягоди промиваємо і недовго просушуємо, відкинувши їх на друшляк, щоб стікала зайва рідина.
Перед тим, як готувати сік, в спеціальний відсік соковарки вливаємо чисту воду і доводимо її до кипіння, включивши максимальний вогонь.
Після чого перекладаємо наші ягоди в спеціальний відсік з дірочками і слідом за червоною смородиною додаємо цукровий пісок. Потім прикриваємо соковарку кришкою і залишаємо приблизно на 80-100 хвилин.
В цей час стерилізуємо банки з кришками, щоб до моменту готовності соку вони були у нас під рукою. Після закінчення вищевказаного часу відкриваємо краник соковарки і зливаємо сік в банку, поки вона не наповниться повністю.
Закатуємо тільки що розлитий сік стерилізованої кришкою, остуджуємо і відправляємо на зберігання.
Бажаємо приємного апетиту!