Варення із червоної смородини дуже яскраве і красиве: ягоди не втрачають своєї привабливою забарвлення при варінні. Завдяки тому, що варіння короткочасна, велика частина вітамінів цінних речовин зберігаються. Таке варення доведеться дуже до речі при застуді.


Інгредієнти: на 1.75 л.

  • Смородина червона – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Готувати варення з червоної смородини п’ятихвилинка легко! Ягоди смородини ретельно промиваємо під проточною водою.

Очищаємо від гілочок, випадкових домішок і дефектних примірників. Даємо ягодам обсохнути.

В підходящу ємність висипаємо цукор і наливаємо вказану кількість води.

Ставимо ємність на плиту і при постійному помішуванні доводимо сироп до кипіння. Температуру плити краще підтримувати середню або мінімальну, так як сироп легко пригорає.

В повністю однорідний киплячий сироп висипаємо підготовлені ягоди червоної смородини і перемішуємо. Доводимо масу до кипіння і варимо хвилин п’ять. Знімаємо з плити і даємо варенню повністю охолонути.

Послідовність з варінням і охолодженням повторити ще два рази. Після останньої варіння варення відразу розлити по попередньо простерилизованным сухим банкам і закрити стерильними сухими кришками.

Дати заповненим банкам повністю охолонути. Остигле варення прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Червона смородина на зиму