Іноді урожай червоної смородини настільки багатий, що багато господинь не знають, що з ним робити. З цієї ситуації є дуже простий вихід: приготувати варення з червоної смородини на зиму. Це ласощі не тільки відмінно підійде до бутерброду з чаєм, але і вдосталь наситить вітамінами в холодний період року і дорослих, і дітей.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з червоної смородини на зиму легко! Ягоди червоної смородини моєму, видаляємо зайві гілочки і листочки, сушимо на кухонному рушнику. Перекладаємо червону смородину в каструлю, засипаємо її цукром, акуратно перемішуємо. Залишаємо ягоди в цукрі на кілька годин до того моменту, коли почне виділятися сік.

Після настоювання ставимо каструлю з червоною смородиною на вогонь, доводимо до кипіння. Після закипання варимо 5 хвилин, помішуючи і знімаючи піну.

Готове варення з червоної смородини на зиму заливаємо в підготовлену заздалегідь постерилизованную банку, закатуємо. Закутуємо банку з варенням ковдрою, даємо охолонути в теплому і темному місці. Потім переставляємо варення із червоної смородини в підвал або льох для зберігання на зиму. Смакота!

Варення Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Червона смородина на зиму