Варення із червоної смородини без кісточок нагадує по консистенції желе, адже ягоди дуже багаті пектином. Щоб позбутися від кісточок, доведеться активно протерти масу через сито, але саме завдяки цьому ласощі отримає ту саму гладку текстуру.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з червоної смородини без кісточок легко! Ягоди перебрати від сміття і гнилих ягід, ретельно промити в декількох водах. При цьому необов’язково знімати смородину з зелених гілочок. Скласти ягоди в тару, в якій буде готуватися варення.

Всипати 1 кг цукрового піску і ретельно перемішати.

Залишити ягоди на 10 хв., час від часу перемішуючи, поки цукровий пісок не почне просочуватися соком ягід.

Поставити таз з червоною смородиною на сильний вогонь, взяти дерев’яної лопатку на довгій ручці і встановити таймер на 8 хв. Почати посилено перемішувати варення лопаткою. На 3-й хвилині ягоди будуть активно пускати сік.

На 5-й хвилині варення буде активно пінитися і пузиритися, ягоди будуть лопатися.

Заважати весь час, не зупиняючись, оскільки піна почне сильно рости, а потім через півтори хвилини опаде, сироп буде сильно булькати. Коли таймер спрацює, зняти масу з плити, викласти все в друшляк і активно протерти частинами через дрібне сито. Вийде багато макухи, його викинути.

Варення вийде досить густим.

Розлити варення з простерилизованным банкам.

Залишити остигати до кімнатної температури без кришок. Можна залишити на всю ніч.

на Ранок на поверхні варення утворюється плівка.

Закатати банки стерильними кришками або закрутити гвинтовими. Поставити на зберігання в шафу або комору.

Приємного апетиту!

Варення Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Червона смородина на зиму