Якщо смородиновий сік став для вас звичним напоєм, а врожай не здає позицій, то рекомендуємо придивитися до цього рецепту. Невелика кількість зерен анісу кардинально змінить смак, надавши кисло-солодкого соку ще й прянощі. Заради приємного відчуття Вам варто витратити трохи більше часу.
Інгредієнти: на 0.4 л.
- Смородина червона – 400 – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Аніс – 0,25 ч. л.
- Вода – 1 л.
Процес приготування:
Готувати сік із червоної смородини з цукром на зиму просто! Підготуємо всі необхідні інгредієнти, які знадобляться в приготуванні соку. Для початку відміряємо потрібну кількість інгредієнтів, щоб дотримати всі пропорції. Потім плоди ягід ретельно промиваємо, просушуємо, при цьому залишаючи їх на гілочках.
Промиті ягоди перекладаємо в глибоку ємність і товчемо будь-яким підходящим для цього предметом. Найпростіший варіант – качалка.
Коли ягоди стали пускати сік, додамо до них трохи анісу. Він залишає після себе неймовірно приємний післясмак.
В каструлю з ягодами і анісом заливаємо очищену воду і відправляємо вміст на невеликий вогонь. Варимо сік близько 30 хвилин. Після чого вогонь вимикаємо і наполягаємо відвар протягом 3-4 годин, прикривши кришкою. Цього часу більш ніж достатньо, щоб напій просочене ароматом ягоди.
Після закінчення цього часу пропускаємо рідина з ягодами через сито, щоб відокремити червону смородину від самого соку.
В каструлю з ягідним відваром додаємо цукровий пісок, ретельно розмішуємо і відправляємо нагріватися на тихому вогні. За 20-30 хвилин сік буде остаточно готовий.
Для довгого і комфортного зберігання заготовки, простерилизуем банки з кришками будь-яким зручним способом і потім наповнимо їх гарячим смородиновим соком. Після охолодження до кімнатної температури відправляємо його на зберігання в прохолодне місце.
Бажаємо Вам гарного настрою і приємного апетиту!
Червона смородина на зиму