З великою впевненістю можна сказати, що желе зі смородини повинно знаходитися в арсеналі будь-якої господині, яка дбає про власне здоров’я і здоров’я своїх домочадців. Адже його можна вживати як самостійний десерт і як начинку для пирогів, та млинців, славиться вмістом великої кількості вітаміну С, а також калію, заліза, клітковини і пектину, які сприятливо впливають на імунітет.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Смородина червона – 3,5 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Готувати желе з червоної смородини з допомогою блендера легко! В першу чергу необхідно ретельно вимити смородину, після позбутися від зайвої рідини, висипавши вологу ягоду на друшляк.

Наступний крок – отруюємо ягоди в каструлю і ставимо на вогонь на кілька хвилин до того моменту, поки ягоди не пустять сік. Отримати сік можна ще одним способом: за допомогою блендера.

Ягідний сік необхідно злити через друшляк в окрему ємність.

До соку додаємо цукор у співвідношенні 1:1.

Відправляємо на вогонь ємність, в якій поєднали сік і цукор.

Все необхідно варити кілька хвилин, постійно помішуючи. До кипіння рідину доводити не варто.

Готове желе розливаємо в чисті банки до самих країв. Накривати кришкою лише після того, як желе застигне.

Варення із червоної смородини Варення-желе з червоної смородини Джем-желе з червоної смородини Желе з червоної смородини без варіння Желе з червоної смородини без желатину Червона смородина на зиму Червона смородина протерта з цукром без варіння