Любителям чорної смородини варто заготовити сік цієї ягоди на зиму: напій повністю передає смак свіжих плодів і добре втамовує спрагу. Кип’ятити сік перед закачуванням не варто, досить просто довести його до кипіння.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- чорна Смородина – 1 кг
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Вода – 150 гр.
Процес приготування:
Приступимо до приготування соку з чорної смородини на зиму. Смородину промиваємо, перебираємо від дефектних примірників. Промиті ягоди покласти в миску.
Ягоди тиснемо до отримання однорідної маси.
Вливаємо воду і доводимо до кипіння.
Проціджуємо через марлю в чистий посуд. Вручну не протираємо, залишаємо стікати на два-три години. Так сік залишиться чистим.
Проціджений сік змішуємо з цукром і доводимо до кипіння.
Банку і кришку ретельно промиваємо і стерилізуємо. Вливаємо киплячий сік у банку, закручуємо кришкою, перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Даємо повністю охолонути. Прибираємо заготовку на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Чорна смородина на зиму