Віддаючи перевагу цим рецептом, в результаті ви отримаєте не тільки смачне, але і гарне на вигляд варення, в якому соковиті і стиглі ягоди знаходяться, ніби в невагомості.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • чорна Смородина – 800 – 1000 гр.
  • Цукор-пісок – 1000 гр.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з чорної смородини з цілими ягодами 5 хвилинка. Почнемо приготування з головного компонента. Ягоди чорної смородини перебираем, ретельно промиваємо, намагаючись не деформувати, і відкидаємо на друшляк, щоб стікала зайва рідина.

Потім промиту чорну смородину перекладаємо в каструлю з товстим дном і заливаємо холодною водою. Доводимо вміст до кипіння і проварюємо ще 2 хвилини.

Після чого додаємо до ягід цукор і добре перемішуємо.

Уварюємо варення 5-10 хвилин, час від часу помішуючи. Паралельно з цим стерилізуємо банки з кришками.

Готове варення в гарячому вигляді розливаємо по підготовленим банкам і закатуємо стерилізованими кришками, використовуючи кухонний ключ. Смородинове варення з цілих ягід остуджуємо і відправляємо на зберігання.

Бажаємо приємного апетиту!

Варення з чорної смородини Варення з чорної смородини склянками Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини Варенье Чорна смородина на зиму