Яблука натираються на тертці, і отримана маса віджимається через марлю. Сік розливається по стерилізованим банкам і закочується. Виходить дуже смачний і корисний напій.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 2 кг
- Лимон – 0.5 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування соку з ранеток без соковижималки на зиму. Для початку перебираємо ранетки і вибираємо цілі плоди без пошкоджень. Потім промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо навпіл, вирізаємо насіння і видаляємо хвостик.
Беремо посуд, в яку буде стікати сік і застеляємо її марлею, складеною в кілька шарів. Зверху встановлюємо тертці натираємо наші яблука. Можна також зробити цей крок з допомогою потужного блендера.
Тепер віджимаємо вийшло пюре, щоб вийшов сік. Щоб він не потемнів можна додати в нього лимонний сік. Насипаємо цукровий пісок за смаком і перемішуємо, поки він повністю не розчиниться.
Стерилізуємо банки, в яких буде все зберігається, і переливаємо туди сік. З 2 кг. яблук у нас вийшло 1 л. напою. Закатуємо всі стерилізованими кришками і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний і корисний напій. Приємного апетиту!
Новости