Яблука натираються на тертці, і отримана маса віджимається через марлю. Сік розливається по стерилізованим банкам і закочується. Виходить дуже смачний і корисний напій.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 2 кг
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування соку з ранеток без соковижималки на зиму. Для початку перебираємо ранетки і вибираємо цілі плоди без пошкоджень. Потім промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Розрізаємо навпіл, вирізаємо насіння і видаляємо хвостик.

Беремо посуд, в яку буде стікати сік і застеляємо її марлею, складеною в кілька шарів. Зверху встановлюємо тертці натираємо наші яблука. Можна також зробити цей крок з допомогою потужного блендера.

Тепер віджимаємо вийшло пюре, щоб вийшов сік. Щоб він не потемнів можна додати в нього лимонний сік. Насипаємо цукровий пісок за смаком і перемішуємо, поки він повністю не розчиниться.

Стерилізуємо банки, в яких буде все зберігається, і переливаємо туди сік. З 2 кг. яблук у нас вийшло 1 л. напою. Закатуємо всі стерилізованими кришками і відправляємо на зберігання в темне прохолодне місце.

Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний і корисний напій. Приємного апетиту!

Новости