Кисло-солодкий, трохи гоструватий соус ідеально підійде для м’яса або птиці. Цим соусом можна урізноманітнити навіть найпростіше страва, і воно заграє новими фарбами і смаками.


Інгредієнти: на 0.7 л.

  • Брусниця – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 80 гр.
  • Приправа (на вибір) – 10 гр.
  • Вода – 0.5 л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування брусничного соусу до м’яса? Отже, займемося брусницею. Якщо вона заморожена її треба попередньо розморозити, а свіжу промити.

Беремо каструлю, висипаємо туди ягоди, заливаємо водою і ставимо варити.

Після закипання проварюємо ще кілька хвилин і засипаємо в брусницю цукор і спеції (спеції можуть бути будь-якими, наприклад перець, сушений часник, кмин або суміш приправ для салату, як Вам більше подобається)

Постійно помішуючи, проварюємо ще 3-5 хвилин.

Далі перетираємо ягоди блендером. Можна залишити ягоди цілими, але оскільки смак соусу буде більш рівномірним» і не будуть попадатися крупинки приправ.

Доводимо соус ще раз до кипіння.

Якщо ви плануєте закатати соус в банки, то необхідно попередньо обдати окропом або простерилізувати в духовці.

розливаємо По банках ще гарячий соус. Закриваємо кришками і зберігати в прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Новости