Яблука пропускаються через соковижималку. Отриманий сік перелити в каструлю і до нього додається лимонна кислота. Він доводиться до кипіння і кип’ятять протягом 5 хвилин, після чого розливають по банках і закочується.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Ранетки – 3 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Процес приготування:

Готувати сік з ранеток з лимонною кислотою на зиму просто! Для початку перебираємо яблука і вибираємо з них стиглі плоди без пошкоджень. Далі ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.

Пропускаємо яблука через соковижималку. В процесі повинно утворитися велика кількість піни і осаду. Щоб від них позбутися, ставимо на відповідну ємність друшляк і застеляємо його щільною тканиною. Проціджуємо таким чином сік, а потім руками віджимаємо тканину.

Переливаємо віджатий сік по чистим банкам, щоб було легше зрозуміти, який обсяг соку у нас виходить.

Далі переливаємо його в глибоку каструлю, додаємо лимонну кислоту і ставимо на вогонь. Поступово прогріваємо його і як тільки помічаємо ознаки кипіння, відразу ж зменшуємо температуру до мінімальної. Знімаємо піну, що утворилася, перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин.

Розливаємо гарячий сік по банкам, які попередньо стерилізуємо зручним чином, і закатуємо всі стерилізованими кришками. Перевертаємо догори дном. закутуємо в ковдру або плед і залишаємо до повного охолодження або на ніч. Відправляємо сік в прохолодне темне місце для зберігання. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Новости