Яблука пропускаються через соковижималку, до отриманого соку додається вода і цукровий пісок. Все доводиться до кипіння і кип’ятять протягом 5 хвилин, після чого розливається по пляшках і закривається кришками.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Ранетки – 2 кг
  • Вода – 250 мл
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування соку з ранеток з м’якоттю на зиму? Для початку перебираємо яблука і вибираємо цілі і стиглі плоди. Потім ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.

Видаляємо у ранеток хвостики і пропускаємо їх через соковижималку, щоб вийшов сік. Можна це зробити за допомогою домашнього преса.

З решти макухи можна приготувати яблучну пастилу або ж залити його водою і знову віджати через соковижималку.

Даємо соку відстоятися протягом години, після чого переливаємо його в емальовану каструлю і пробуємо. Додаємо воду і цукровий пісок за смаком. Потім ставимо каструлю на вогонь, доводимо вміст до кипіння і варимо протягом 5 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Розливаємо гарячий сік в пляшки, попередньо ошпарені окропом, і щільно закрити їх кришками. Закутуємо в ковдру або рушник і залишаємо на ніч.

Відправляємо пляшки на зберігання в темне сухе місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний

Приємного апетиту!

Новости