Яблука пропускаються через соковижималку, до отриманого соку додається вода і цукровий пісок. Все доводиться до кипіння і кип’ятять протягом 5 хвилин, після чого розливається по пляшках і закривається кришками.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Ранетки – 2 кг
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування соку з ранеток з м’якоттю на зиму? Для початку перебираємо яблука і вибираємо цілі і стиглі плоди. Потім ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо з допомогою паперового рушника.
Видаляємо у ранеток хвостики і пропускаємо їх через соковижималку, щоб вийшов сік. Можна це зробити за допомогою домашнього преса.
З решти макухи можна приготувати яблучну пастилу або ж залити його водою і знову віджати через соковижималку.
Даємо соку відстоятися протягом години, після чого переливаємо його в емальовану каструлю і пробуємо. Додаємо воду і цукровий пісок за смаком. Потім ставимо каструлю на вогонь, доводимо вміст до кипіння і варимо протягом 5 хвилин, знімаючи піну, що утворюється. Розливаємо гарячий сік в пляшки, попередньо ошпарені окропом, і щільно закрити їх кришками. Закутуємо в ковдру або рушник і залишаємо на ніч.
Відправляємо пляшки на зберігання в темне сухе місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу смачний
Приємного апетиту!
Новости