Яблука «Білий налив» не відрізняються особливою соковитістю. При приготуванні соку з них, з допомогою соковижималки або соковарки, у підсумку, 2 кг яблук виходить тільки 700 мл соку. Але з цього сорту відмінно виходить сік з м’якоттю, який не тільки корисний, але і смачний, що підходить для дитячого харчування. Сік можна доповнити іншими фруктами і навіть овочами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука Білий налив (очищені) – 3 кг
  • Вода – 1 л
  • Для сиропу: –
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Приступимо до приготування соку з яблук білий налив на зиму. Яблука для соку добре промийте під проточною водою і наріжте невеликими шматочками, видаливши серцевину. Якщо шкірка ніжна, то її можна не видаляти.

Нарізані яблука перекладіть у велику каструлю з товстим дном і залийте літром холодної води. Поваріть їх на невеликому вогні, поки вони не стануть м’якими (приблизно 10-15 хвилин).

Потім, якщо варили яблука зі шкіркою, протріть на сито, щоб залишилося чисте пюре. Отримане пюре додатково подрібніть заглибним блендером до однорідного стану.

В окремій каструлі зваріть сироп з 2 склянок цукру і 1 літра води. Гарячий сироп перелийте до яблучного пюре, перемішайте дерев’яною або силіконової лопаткою і поваріть ще раз протягом 5 хвилин, при цьому частину м’якоті осяде на дно каструлі.

Гарячий сік відразу перелийте в стерильні банки і герметично закупорьте прокип’яченими кришками. Банки з соком поставте на кришки і укутайте на ніч теплим покривалом для додаткової пастеризації соку.

Потім охолоджений сік перенесіть в місце зберігання. На такому яблучному соку з м’якоттю можна готувати соус, тушкувати м’ясо і маринувати помідори. Спробуйте.

Вдалих і смачних заготовок!

Яблучний сік з м'якоттю на зиму Яблучний сік на зиму