Дуже простий спосіб запекти скумбрію на мангалі – це очистити її, присмачити сіллю і сумішшю спецій для риби, додати шматочок вершкового масла і загорнути у фольгу. Смак скумбрії сам з собі дуже насичений, тому завдання такого методу – просто зберегти і підкреслити його з кращого боку.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа для риби – на смак
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
Рецепт скумбрії цілком у фользі на решітці на мангалі простий у приготуванні! Скумбрію очистити від нутрощів, хвостів і плавників. Голову зрізаємо. Промиваємо тушки проточною водою і обсушуємо паперовими рушниками зовні і зсередини.
Відрізаємо шматки фольги для кожної риби. Розмір аркушів фольги повинен бути таким, щоб скумбрію можна було надійно загорнути, і щоб внутрішні соки не витікали назовні. Викладаємо підготовлену рибу на фольгу.
Посипаємо сіллю і сумішшю спецій для риби. Руками розтираємо прянощі по всій поверхні і внутрішньої порожнини. Вершкове масло ріжемо на порції і кладемо до кожної риби по шматочку. Загортаємо скумбрію у фольгу.
Поміщаємо скумбрію у фользі на решітку і запікаємо на мангалі з двох сторін до готовності. Залежно від розміру риби, на процес запікання піде тридцять-сорок хвилин.
Готову скумбрію перекладаємо з решітки на тарілку, розкриваємо фольгу. Подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Риба на мангалі Риба у фользі на мангалі Скумбрія у фользі на мангалі на решітці Страви з риби