Лимон відмінно поєднується практично з будь-рибою. Жирна скумбрія – не виняток. Цитрус своїм кислим соком підкреслює насиченість скумбрії і нівелює її жирність. Також у фольгу до риби додамо ріпчасту цибулю для соковитості і приправи для аромату.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Скумбрія – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати скумбрію з лимоном у фользі на мангалі? Скумбрію промиваємо, розрізаємо черевце і виймаємо нутрощі. Хвіст і голову відрізаємо. Промиваємо тушки проточною водою, особливу увагу приділяючи очищення внутрішньої порожнини від крові і чорноти. Потім рибу обсушуємо паперовими рушниками зовні і зсередини.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння, миємо, обсушуємо, ріжемо тонкими полукружиями. Лимон нарізаємо на тонкі часточки.
Відрізаємо окремі шматки фольги для кожної риби. Розмір аркушів фольги повинен бути таким, щоб скумбрію можна було надійно загорнути, і щоб внутрішні соки не витікали назовні. Укладаємо на фольгу частина нарізаного ріпчастої цибулі. На нього розміщуємо скумбрію. Посипаємо рибу сіллю, чорним меленим перцем і готовою сумішшю приправ.
Всередину риби кладемо лимон і залишився лук.
Загортаємо скумбрію у фольгу, формуючи міцний згорток. Добре обжимаем кожен згорток руками.
Поміщаємо скумбрію у фользі на вугілля мангалу без відкритого полум’я. Запікаємо до готовності. Залежно від розміру риби і спека вугілля, на процес може піти орієнтовно двадцять-тридцять хвилин.
Готову скумбрію обережно виймаємо з мангалу, перекладаємо на робочу поверхню і розкриваємо фольгу. Проколюємо м’якоть біля спинки виделкою і оцінюємо ступінь готовності. При необхідності рибу можна знову загорнути у фольгу і допекти на вугіллі. Готову скумбрію подаємо на стіл в гарячому вигляді.
Смачного!