Дуже простий спосіб запекти горбушу на мангалі – це просто очистити її, присмачити ароматним маринадом, залишити для насичення смаком спецій, а потім відправити на решітку. Готується така риба досить швидко: як тільки сформується легка скоринка, можна знімати з мангалу.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Горбуша – 1 кг
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Лимонний сік – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати горбушу на мангалі в маринаді просто! Горбушу очищаємо від луски і нутрощів, після чого ретельно промиваємо проточною водою, відрізаємо голову, плавники і хвіст.

підготовленої тушки видаляємо хребет і прилеглі кістки. Шкіру залишаємо.

В окремому посуді змішуємо лимонний сік, оливкову олію, сіль і цукор. Отриманим маринадом змащуємо рибу з усіх боків, складаємо м’якоттю всередину і залишаємо промаринуватися на годину-півтора.

Готуємо мангал з тліючим вугіллям. Поміщаємо підготовлену рибу на змащену рослинним маслом грати в розкритому вигляді і відправляємо на мангал. Запікаємо горбушу приблизно за п’ять-сім хвилин з кожного боку. Поверхня повинна покритися легкої золотистої скоринкою.

Готову рибу перекладаємо з решітки на тарілку. Подаємо на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню і лимоном.

Приємного апетиту!

Горбуша на мангалі на решітці Риба на мангалі Риба на решітці на мангалі Страви з риби