Всі погодяться, що краще і смачніше поєднання продуктів, ніж картопля і гриби навряд чи знайдеться. А як здорово смажити на сковорідці молоду картопельку зі свіжими опеньками, посипати їх кропом і заправити сметаною – страва пальчики оближеш.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Картопля (молодий) – 0,6 кг
- Опеньки свіжі – 0,5 кг
- Масло вершкове (топлене) – 60 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Готувати смажену картоплю на сковороді з опеньками просто! Гриби попередньо потрібно вимити і відварити. Молоду картоплю ретельно вимийте під проточною водою. Цибулю очистіть від лушпиння.
Картопля розріжте на великі часточки, перекладіть його в каструлю, залийте водою і варіть 2-3 хвилини після кипіння. Потім злийте воду з картоплі.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями, великі гриби розріжте на кілька частин.
Розігрійте сковорідку, обсмажте на топленому маслі картопля до утворення золотистої скоринки. Потім додайте гриби і цибулю, перемішайте і смажте всі разом до готовності 15 хвилин. В кінці приправити страву і посоліть за смаком.
Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем. Викладіть смажена картопля з грибами на блюдо, посипте зеленню і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Картопля з опеньками на сковороді Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти