Картопля, смажена з опеньками, ‑ звичне для багатьох блюдо. Особливо приємно розморозити взимку гриби, обсмажити їх на сковороді і додати в засмажену до хрусткої скоринки картоплю. Головне не змішувати продукти відразу, інакше картопля буде тушкуватися замість смаження.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Картопля – 700 гр.
  • Опеньки заморожені – 400 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа грибна – 1 ч. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування смаженої картоплі з опеньками і цибулею? Підготувати необхідні продукти.

Картоплю почистити, промити, нарізати брусочками, як роблять для картоплі фрі.

Промити картоплю в ситі, при цьому змиються надлишки крохмалю. Картопля більш охоче придбає зажаристую скоринку. Прибрати в сторону трохи просушитись.

Лук очистити і порізати дрібними шматочками.

Пасерувати цибулю в рослинній олії до легкої рум’яності.

Додати розморожені опеньки, з яких попередньо злити рідину. Перемішати і смажити близько 15 хв

Додати грибну приправу, трохи солі і перцю.

Все перемішати.

Окремо в сковороді обсмажити картоплю в невеликій кількості рослинного масла, поперчив його. Солити картоплю потрібно в кінці смаження.

Коли википить вода з сковороди з грибами, з’єднати їх з картоплею, обережно перемішати.

Можна подавати до столу.

Приємного апетиту!

Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти