Картопля, смажена з опеньками, ‑ звичне для багатьох блюдо. Особливо приємно розморозити взимку гриби, обсмажити їх на сковороді і додати в засмажену до хрусткої скоринки картоплю. Головне не змішувати продукти відразу, інакше картопля буде тушкуватися замість смаження.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Картопля – 700 гр.
- Опеньки заморожені – 400 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Приправа грибна – 1 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування смаженої картоплі з опеньками і цибулею? Підготувати необхідні продукти.
Картоплю почистити, промити, нарізати брусочками, як роблять для картоплі фрі.
Промити картоплю в ситі, при цьому змиються надлишки крохмалю. Картопля більш охоче придбає зажаристую скоринку. Прибрати в сторону трохи просушитись.
Лук очистити і порізати дрібними шматочками.
Пасерувати цибулю в рослинній олії до легкої рум’яності.
Додати розморожені опеньки, з яких попередньо злити рідину. Перемішати і смажити близько 15 хв
Додати грибну приправу, трохи солі і перцю.
Все перемішати.
Окремо в сковороді обсмажити картоплю в невеликій кількості рослинного масла, поперчив його. Солити картоплю потрібно в кінці смаження.
Коли википить вода з сковороди з грибами, з’єднати їх з картоплею, обережно перемішати.
Можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Опеньки смажені з цибулею Смажені опеньки Як приготувати опеньки - рецепти