Ну що ж може бути смачніше смажених білих грибів з картоплею?! Цей делікатес знайомий з самого дитинства. Коли я приїздила до бабусі в село на літні канікули, вона мене часто пригощала цим чудовим і простою стравою. Ароматне блюдо виходить дуже ситним, а відірватися від нього просто неможливо.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Масло рослинне – для смаження
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати смажені білі гриби з картоплею, добре вимийте картоплю і очистіть його за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте соломкою або так, як вам подобається. Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість рослинного масла, викладіть картоплю і обсмажте до золотистої скоринки, періодично помішуючи. В кінці приготування посоліть.
Тим часом добре білі гриби переберіть, очистіть і ретельно вимийте їх в холодній воді.
Промиті білі гриби наріжте середніми за розміром шматочками. Викладіть їх у каструлю з товстим дном, налийте необхідну кількість питної води і додайте сіль. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть білі гриби 7-10 хвилин.
Відварені білі гриби злити через сито або друшляк. Потім промийте під холодною проточною водою і дайте стекти зайвої рідини.
поставте Сковороду на середній вогонь і добре розігрійте, налийте необхідну кількість рослинного масла, викладіть відварені білі гриби і обсмажте до золотистої скоринки, періодично помішуючи.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте під холодною проточною водою, потім наріжте дрібним кубиком і відправте в сковороду до грибів.
Обсмажуйте приблизно 10 хвилин, періодично перемішуючи. Додайте за смаком сіль і чорний мелений перець. Знову перемішайте.
Кріп ретельно промийте під холодною проточною водою, струсіть зайву вологу і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Подрібнений кріп додайте до білим грибам і ретельно перемішайте.
В сковороду до грибів викладіть смажену картоплю і перемішайте. Прогрійте блюдо пару хвилин і зніміть з вогню.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою і пропустіть через прес або подрібніть за допомогою дрібної терки.
Подрібнений часник додайте в готову страву і добре перемішайте.
Ароматні смажені білі гриби з картоплею подавайте на стіл порційно.
Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти