Білі гриби в сметані – чудовий споконвічно російське блюдо, смачне і поживне. Білі гриби хороші тим, що вони при смаженні сильно не розварюються і набувають приємний золотистий колір.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Білі гриби – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 зуб.
- Кріп – 0,5 пучків
- Сметана – 100 мл
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт смажених білих грибів зі сметаною смачний! Гриби помийте і наріжте брусками. Поставте сковорідку на вогонь, розігрійте в ній оливкова і вершкове масло. Потім викладіть гриби, обсмажте на середньому вогні, повинна випарується вся волога.
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Додайте до грибів цибулю, посоліть і смажте до золотистого кольору, періодично помішуючи.
Часник очистіть від лушпиння, подрібніть ножем або натріть на дрібній тертці. Кріп помийте і порубаєте ножем. В окремій мисці змішайте сметану, кріп і часник. Додайте цю суміш до грибів і цибулі, перемішайте, смажте 10-12 хвилин.
Подавайте смажені білі гриби гарячими в якості самостійного блюда з скибочкою білого хліба або як гарнір до основного блюда.
Приємного апетиту!
Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти