Білі гриби в сметані – чудовий споконвічно російське блюдо, смачне і поживне. Білі гриби хороші тим, що вони при смаженні сильно не розварюються і набувають приємний золотистий колір.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Білі гриби – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Часник – 1 зуб.
  • Кріп – 0,5 пучків
  • Сметана – 100 мл
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт смажених білих грибів зі сметаною смачний! Гриби помийте і наріжте брусками. Поставте сковорідку на вогонь, розігрійте в ній оливкова і вершкове масло. Потім викладіть гриби, обсмажте на середньому вогні, повинна випарується вся волога.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Додайте до грибів цибулю, посоліть і смажте до золотистого кольору, періодично помішуючи.

Часник очистіть від лушпиння, подрібніть ножем або натріть на дрібній тертці. Кріп помийте і порубаєте ножем. В окремій мисці змішайте сметану, кріп і часник. Додайте цю суміш до грибів і цибулі, перемішайте, смажте 10-12 хвилин.

Подавайте смажені білі гриби гарячими в якості самостійного блюда з скибочкою білого хліба або як гарнір до основного блюда.

Приємного апетиту!

Смажені білі гриби Як готувати білі гриби - рецепти