Я хочу поділитися рецептом супу зі свіжих грибів з перловкою. Є безліч різноманітних і дуже смачних супів. Існують перші страви трудомісткі в приготуванні і дуже прості. Рецепт цей середньої складності, але з ним впорається навіть починаюча господиня.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Білі гриби – 300 гр.
  • Перлова крупа – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сметана – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода – 3,5 л.

Процес приготування:

Готувати суп зі свіжих білих грибів і перловкою легко! Відміряйте необхідну кількість перлової крупи.

Ретельно промийте під холодною водою кілька разів до чистої води. Промиту крупу залийте гарячою водою. Якщо хочете, щоб перловка швидко зварилася, замочіть її на ніч у холодній воді.

В каструлю з товстим дном викладіть підготовлену перлову крупу. Залийте холодною водою і поставте на середній вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть крупу приблизно 20-25 хвилин.

Підготуйте білі гриби. Ретельно переберіть, очистіть від лісового сміття і промийте їх під проточною водою кілька разів.

Підготовлені гриби наріжте на шматочки середнього розміру. Я використовувала покупні білі гриби, вони були вже повністю підготовлені і не вимагали додаткової обробки. У каструлю з перловкою викладіть нарізані білі гриби.

Тим часом, поки будуть варитися білі гриби близько 20 хвилин, ретельно морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену моркву натріть на крупній тертці.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній проточній воді. Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.

добре розігрійте Сковороду на середньому вогні, налийте невелику кількість рослинної олії і викладіть підготовлені овочі обсмажте до розм’якшення, періодично помішуючи.

Картоплю добре вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищену картоплю наріжте кубиками середнього розміру.

Нарізану картоплю викладіть в каструлю і варіть на повільному вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

Потім викладіть обсмажені овочі, додайте в каструлю лавровий лист, чорний перець горошком, посоліть і варіть суп ще 10 хвилин під кришкою.

Потім акуратно вийміть лавровий лист.

Зніміть каструлю з супом із свіжих білих грибів з перловкою з вогню і залиште приблизно на 10-15 хвилин настоятися. Готовий ароматний суп подавати порційно, за бажанням прикрасивши сметаною.

Приємного апетиту!

Грибний суп Як готувати білі гриби - рецепти